Woche Name Beschreibung
27. September - 3. Oktober Datei Sinusitis

Übersetzungsautrag: Ein slowakischer Verlag plant ein deutsches Buch "ABC-Medizin" zu veröffentlichen. Das Buch sollte für die breite Öffentlichkeit bestimmt werden.

Zu diesem Zweck sollten sie die erste Hälfte des Ausgangstextes übersetzen und die zweite analysieren (Ausgangstextanalyse - mögliche Probleme und ihre Lösungen).

4. Oktober - 10. Oktober Datei Homöopathie

Homöopathisches Arzneimittel

11. Oktober - 17. Oktober Datei Übersetzungsprotokoll

Übersetzungsprotokoll

Datei Übersetzungsprotokoll - ein Beispiel

Übersetzungsprotokoll - Beispiel

Datei Übersetzungsprotokoll - ein Beispiel 2

Übersetzungsprotokoll 2

25. Oktober - 31. Oktober Datei Arztbericht

Arztbericht

8. November - 14. November Link/URL http://ulozto.sk/xwLAmNeW/prepustacia-sprava2-bmp

http://ulozto.sk/xwLAmNeW/prepustacia-sprava2-bmp

heslo: preklad

22. November - 28. November Datei Politológia

preklad z oblasti politológie

29. November - 5. Dezember Datei Sandgruber

Ide o začiatok jednej kapitoly z monografie rakúskeho profesora histórie Romana Sandgrubera: Ökonomie und Politik. Österreichische Wirtschaftsgeschichte vom Mittelalter bis zur Gegenwart. Wien: Ueberreuter 1995.

Text som Vám skrátil na jednu jedinú stranu z tejto knihy, a preto Vám skracujem aj termín na odovzdanie prekladu a komentára k nemu o necelé 2 dni, t.j.: do piatku 17.1.2014 do 20.00.

Prekladateľské zadanie: slovenský profesor histórie si pripravuje prednášku (vedecký článok)o pomeroch v stredoeurópskom priestore s dôrazom na sociálny dialóg (odbory atď.). Potrebuje si preto bližšie naštudovať materiály o sociálnom dialógu v Rakúsku po 1945. Za týmto účelom Vás požiadal o vyhotovenie prekladu zo Sangruberovej monografie. (Čiže: Váš preklad ako celok nebude nikde uverejnený, iba ak časti z neho budú parafrázované v danej prednáške / článku).